espectacles

Contes

Sessions on s’expliquen contes creant la màgia amb la paraula com a protagonista, l’ajuda d’algun element, i de vegades, acompanyats de cançons. Recomanat per a famílies amb infants a partir de 4 anys o un xic més grans.

Els Contenadons són sessions de contes, jocs i cançons de 40 a 50 min. per els més petits de la colla. Recomanat per a famílies amb infants de sis mesos i fins a tres anys.

El ritme i la música que sorgeix amb les paraules quan es vesteixen de poesia embadaleix les orelles dels infants i dels grans que sense jutjar, es deixen portar pel fluxe, el joc, la musicalitat i la bellesa. Sessions participatives i dinàmiques on la poesia com a eix ens pot explicar una gran història a partir de petits poemes encadenats

El kamishibai és el petit teatre de paper vingut del Japó que il·lustra i embelleix les narracions de la rondallaire. Us el portem sobre rodes i envoltat de flors a la primavera, de sol i aigua a l’estiu, d’olor de tardor quan s’acosta l’hivern, i d’estrelles i presents quan arriba Nadal. Amb contes d’aquí i també d’allà, amanits amb aires de l’Orient.

La narració de contes i el teatre  es fonen, es cavalquen es donen pas una a l’altre. La narradora es torna personatge i el personatge explica la història, la mastega, la viu. En una posada en escena simple amb elements i escenografia essencials.

Canta contes

En una època antiga, els trobadors corrien amunt i avall cantant romanços i recitant històries… Eren les notícies i l’entreteniment d’aquell temps. En realitat, què feien? Cantar contes i rondalles. En aquestes sessions, l’Alfons Enzinas, músic amb un llarg recorregut, i la Pepa Contes us volem explicar contes de la tradició tot cantant. L’Alfons canta i toca els seus instruments antics i la Pepa recita, canta i narra. És una festa de rondalles, romanços i música popular en directe recuperats del vell bagatge.

En els Contes dibuixats conflueixen la melodiosa veu de la Pepa amb la destresa de la mà d’Ester Jaume, que amb traç segur els il·lustra damunt d’una gran pissarra. El públic frueix veient la creació i l’evolució d’un dibuix que es va transformant a mesura que avança la narració.

El taller i el conte aquí formen una unitat, que pretén donar un coneixement pràctic del tema que es tracta, que sigui experimental i plaent per els infants i alhora, útil per a les famílies.

Amb col·laboradors

Crear sinergies amb artistes de diferents rams enriqueix la narració, amplia l’horitzó, enalteix els sentits, desperta el sentiment. M’encanta la co-creació! 

Em podeu demanar que us prepari una sessió de contes a la vostra mida. Prepareu un esdeveniment? Heu decidit tractar un tema concret? Voleu celebrar un fet històric, un homenatge… I ho voleu fer amb contes, poesia o amb una teatralització? Demaneu-m’ho. La Pepa pot trobar la manera de fer aterrar la vostra idea, encara que sigui volada. Poseu-vos-hi en contacte i en parlarem.

Contes per adults

Narracions de contes per a públic a partir de 16 anys