Amb col·laboradors

Crear sinergies amb artistes de diferents rams enriqueix la narració, amplia l’horitzó, enalteix els sentits, desperta el sentiment. M’encanta la co-creació!

Kamishibai amb música ambulant

El kamishibai és el petit teatre de paper vingut del Japó que il·lustra i embelleix les narracions de la rondallaire. Us el portem dalt d’una bicicleta i acompanyat de música festiva en directe, ideal per gaudir una estona a la plaça dels contes d’aquí i d’allà, amanits amb aires de l’Orient. La música que m’acompanya pot ser la de la Margriet i el seu original orguenet de manubri; la música tradicional amb el violí o el llaüt d’en Panxito, o bé l’acordió, la flauta, els bols i el gong d’en Perepau.

Podreu gaudir dels contes japonesos que l’Ester Jaume ens ha dibuixat expressament per al kamishibai, una meticulosa tria que us acostarà al Japó tradicional i que no us deixarà indiferents.

Animalades bestials

Històries de les bèsties, d’animals salvatges del bosc, de la selva o del desert, de l’aigua o del cel. S’expliquen contes d’animals animals; d’animals humanitzats i d’humans animalitzats. Tot plegat, amb Animalades bestials podem gaudir amb humor, tendresa, saviesa i enginy. Aquesta nova versió de contes són dibuixats per la mà hàbil d’Ester Jaume i narrats per Pepa Contes.

Ser nena

Per combatre la violència contra les dones és necessari que ja des de la infància aprenguin a fer-se respectar. Tres contes, tres nenes, tres personalitats: la Marieta, la Maria i la Mariona es troben en una mateixa imatge sotmesa a canvis constants. La sessió té un efecte relaxant per a tots els que hi assisteixen.

Samfaina de contes cantats

Contes, llegendes i romanços lleugers com el vent dansen omplint-vos els sentits, contes il·lustrats al ritme de les tonades, i dibuixos efímers com les paraules alades. Humor i tendresa: el que perdura és la subtilesa. Espectacle lleuger i rodó que et deixa amb un somriure i bon humor. En els contes dibuixats conflueixen la melodiosa veu de la Pepa amb la destresa de la mà d’Ester Jaume, que amb traç segur els il·lustra damunt d’una gran pissarra.

De com en Jordi esdevé cavaller

La llegenda de sant Jordi ja la coneixeu tots, però no sabeu com en Jordi va esdevenir cavaller. Enfilant romanços i cançons, Alfons Enzinas, músic amb un recorregut molt llarg, i Pepa Contes us volem cantar aquesta bonica rondalla plena de significat, en què en Jordi, sense saber-ho, emprèn el camí de l’heroi.

Però no us ho perdeu, l’Alfons anirà acompanyat dels seus instruments antics i la Pepa desgranarà la història desplegant pergamins. Serà una festa de rondalles, romanços i música popular en directe recuperats del vell bagatge.

El Quixot a cavall de la música del Renaixement

La paraula i la música es fonen per fer-vos viure les aventures més emocionants d’un dels personatges més universals de la història de la literatura. Narrem, cantem i toquem per fer ballar dins dels vostres caps alguns dels viatges d’aquest cavaller prim i desmanegat: l’apassionant Don Quixot de la Manxa. La interpretació instrumental és a càrrec de Francesc Tomàs, Panxito, amb instruments de corda de l’època, com el llaüt, el guitarró i la guitarra barroca.