Kamishibai sobre rodes

El kamishibai és el petit teatre de paper vingut del Japó que il·lustra i embelleix les narracions de la rondallaire. Us el portem sobre rodes i envoltat de flors a la primavera, de sol i aigua a l’estiu, d’olor de tardor quan s’acosta l’hivern, i d’estrelles i presents quan arriba Nadal. Amb contes d’aquí i també d’allà, amanits amb aires de l’Orient.

Contes japonesos

Una meticulosa tria de contes del Japó tradicionat ens transporten la sensibilitat d’aquesta cultura que no deixa indiferent ningú. Amb il·lustracions de l’Ester Jaume, fetes expressament pel kamishibai.

Contenadons: «Veig, veig»

Arriba el teatre de paper, el kamishibai en format contenadons, dalt de la bicicleta per presentar-nos els contes, les cançons i les cantarelles a través dels jocs de veure i no veure: «Tat! No hi soc…» «Veig, veig…», tan estimats pels més petits.

Aquesta sessió de quaranta minuts està recomanada per a les famílies amb nadons a partir d’un any.

Kamishibai amb música ambulant

El kamishibai és el petit teatre de paper vingut del Japó que il·lustra i embelleix les narracions de la rondallaire. Us el portem dalt d’una bicicleta i acompanyat de música festiva en directe, ideal per gaudir una estona a la plaça dels contes d’aquí i d’allà, amanits amb aires de l’Orient. La música que m’acompanya pot ser la de la Margriet i el seu original orguenet de manubri; la música tradicional amb el violí o el llaüt d’en Panxito, o bé l’acordió, la flauta, els bols i el gong d’en Perepau.

Podreu gaudir dels contes japonesos que l’Ester Jaume ens ha dibuixat expressament per al kamishibai, una meticulosa tria que us acostarà al Japó tradicional i que no us deixarà indiferents.